Advertisement

Advertisement

Monday, March 28, 2016

TOP 30 GK Questions

.1. Who wrote the song "Sare jahan se acha" ?
Answer: Muhammad Iqbal
2. Who give music to the song "Sare jahan se acha" ?
Answer: Pandit Ravi Shankar
3. Which is the worlds oldest news agency ?
Answer: AFP (Agence France Presse)
4. What is the chemical name of Tear Gas ?
Answer: Chloroacetophenone
5. Which is the only hobby recognized by the United Nations ?
Answer: Ham Radio
6. What is the national flower of Pakistan ?
Answer: Jasmine
7. What is the scientific name of Cockroach ?
Answer: Periplaneta americana
8. What is the unit of luminous intensity ?
Answer: Candela
9. Who is the winner of 2012 Us open men's title ?
Answer: Andy Murray
10. Who is the winner of 2012 Us open women's title ?
Answer: Serena Williams
11. Which famous writer is known as Father of Snow Golf ?
Answer: Rudyard Kipling
12. How many Schedules are there in the Indian Constitution ?
Answer: 12
13. Which planet is known as Red planet ?
Answer: Mars
14. Which European countries are separated by Market Reef ?
Answer: Finland and Sweden 
Market reef Gk questions
15. Who is the author of Panchtantra ?
Answer: Vishnu Sharma
16. Which is the coldest planet in solar system ?
Answer: Neptune
17. The Rourkela Steel Plant in Odisha was built with the collaboration of _____ ?
Answer: Germany
18. The Durgapur Steel Plant in West Bengal was built with the collaboration of _____ ?
Answer: Britain
19. The Bhilai Steel Plant in Chattisgarh was built with the collaboration of _____ ?
Answer: Russia
20. Who is the first and only Muslim lady ever to rule the throne of Delhi ?
Answer: Razia Sultana
21. Who composed the national anthem of Bangladesh (Amar sona bangla) ?
Answer: Rabindranath Tagore
22. Who wrote the book Planned economy for India ?
Answer: M. Visvesvaraya (He is known as father of Indian planning, his birthday September 15 is observed as Engineer's Day in India )
23. Which is the oldest sports in the world ?
Answer: Archery ( It is the national sports of Bhutan)
24. What is the normal duration of Hockey game ?
Answer: 70 Minuets
25. Which Minor Rock Edict of Asoka describes the conquest of Kalinga by Asoka ?
Answer: No. XIII (13)
* 26. Who is the author of Joy of Numbers ?
Answer: Shakuntala Devi
* 27. Who is the creator of the painting The Potato Eaters ?
Answer: Vincent van Gogh
*28. Folketing is the parliament of which country ?
answer: Denmark
* 29. What s the chemical name of Lime stone ?
Answer: Calcium Carbonate
* 30. Zero degree centigrade equal to _________ degree Fahrenheit ? 
Answer: 32

I hope you like this, so kindly comment below the post and do share your response. Thanks for reading :)

No comments:

Post a Comment

IF YOU LIKE THE POST,PLEASE LIKE FACEBOOK PAGE BELOW.

KINDLY POST YOUR COMMENT BELOW.

Labels

India GK students internet world Boys/Girls Life General college celebs competitive exams bollywood Updates Education Article Motivational Query cricket ssc Earn money Tech The Hindu Editorial Quotes Google business website Indian States Indian cricket bank exams love social network Delhi tutorials blogger celebrity movie blogging news exams Newspaper mobile Humor LL movie review online education Narendra Modi Trolls viral Health Youtube sports Facebook atcontent controversy Hollywood Salman khan kapil sharma twitter Google adsense Sachin tendulkar humour stock market Quotation cbse chutiyapa comedy nights with kapil politics sexy girls wordpress Scams america football ipl world cup Amitabh bacchhan Delhi metro Delhi technological university England India Railways australia cricket computer flipkart pc quantitative aptitude schools shahrukh khan upsc Australia DTC English Finance MS Dhoni Reasoning T20 Trailer Virat Kohli arvind kejriwal godaddy hindi mahendra singh dhoni rape travel Google Trends IIIT Allahabad Kolkata Knightriders Psychology advertising amazon bharat sarkaar brazil business studies chitika clicksor ibps medical sex whatsapp world cup 2014 2 step varification BJP Bangladesh Beauty Bipasha Basu Chennai Super kings Delhi University ICC World Cup ICC World Cup 2015 Microsoft Notes Phillip hughes Selfie South Africa Cricket South africa Sri Lanka Suresh Raina T20 World Cup Television Top10 YouTube Channel Yuvraj Singh aam aadmi party adhitz alert amir khan application biotechnology blog cat chemistry google+ icc infolinks katrina kaif kontera linkshare lottery mens relationships software stuart binny sunny leone tour 2014 AAP KI SAMSYA Bawana Depot Bigg Boss Delhi Daredevils Download Engineering England Cricket England Women cricket Germany Gmail History Honey Singh IIM Ireland James Rodriguez Kevin Peterson Kings XI punjab Mark Zuckerberg Mayanti langer Mukesh Ambani Mumbai Indians NNMCB New zealand Paksitan Priyanka Chopra Rahul Dravid Rajasthan Royals Rohit Sharma Royal challenger Bangalore Scandal Shradha kapoor Sri Lanka Cricket Sunrisers Hyderabad TV Teacher Tennis Vivid West indies Windows Zanjeer Zee news anil ambani aptitude biology book chetan bhagat children content marketing dailymotion doctor ebay ebiz economics homeshop18 iit infibeam jabong kamaal khan kick laptop online popularity samsung schoolboy search engine optimization seo snapdeal societies syllabus test cricket tricks videos webs world cricket AB De Villiers AB Devilliers Aashiqui 2 Abdul Kalam Adblock plus Adblocker Afghanistan Ajay Devgan Akshay kumar Alia Bhatt Anand Kumar Argentina Arjun Kapoor Assam Bang Bang Banks Belgium Big Billion Day Blackberry Boys/Girl Byomkesh bakshi Cars Christmas Day Congress Corey Anderson DD national Danielle Wyatt Dev Anand Dilip kumar Diwali Eve teasing Facebook likes FilmFare Flickr Formula1 GATE GOSF Game of Thrones Gautam gambhir George Bailey GitHub Glenn Maxwell GoogleDNS Graeme Swann Grand masti Greg Chappel Gunday Half Girlfriend Haryana Haryana sarkar Hate story 2 Holland Hongkong Hrithik Roshan Human Psychology Indian Share Market Indian Stock Market Indiblogger Interview Tips Jacques Kallis John Abraham Jules Bianchi Kailash Satyarthi Karan Johar Karan Singh Grover Kim Kardashian L'Oreal Lords Luis Suarez Madras Cafe Mahabharat Malala Maria Sharapova Mario Gotze Mary Kom Michael Phelps Michael Schumacher Microsoft Word Money Mulayam Singh NASA Nepal New Zealand cricket Neymar Nobel Prize Noble cause Novak Djokovic Ochoa Olympics Pastebin Personal Finance Physics Rajesh khanna Rajsthan Ram charan Teja Ranveer singh Ray Rice Real madrid Record Reliance Republic Day Richard Sherman Roger Fedrer Sadashiv Amrapurkar Sanjay Dutt Santa Clause Sarah Taylor ScaryBasu Shahid Kapoor Shane Watson Shane warne Share Market Shehnaz treasury Shikhar Dhawan Sonia Gandhi Sunil Shetty Tamilanadu Technology UAE Uttar Pradesh Varun Dhawan Vimeo Virendra sehwag Web browsing Weebly Wikipedia Wimbledon Yahoo Youth Zimbabwe admission affair aishwarya animals attraction banking benny dayal buysellads camera champions league chennai express civil services clickbank clixgalore clixsense coco comedy circus costa rica crime dating donate download youtube videos ekta kapoor family friends galaxy geography graphic card handball haryanvi movie hash tag investment irfan khan izea kareena kapoor leadership lenskart marketing messaging sites metrogirl mexico michael clarke monkey music mussoorie myntra naaptol nigeria nokia non-profit cause olx online shopping orkut parents photography pinterest pk political science qadabra quikr redirect url saif ali khan sales science semester shame singham returns smartphone sms sonakshi sinha spiritual sponsored starcj surveen chawla survey extreme teaser tiger tips torrent twitmob uttar kumar vivek oberoi warren buffet white revolution zoo